Razvoj talentov

Upravljanje s človeškimi viri je delovno področje, ki je nepogrešljivo za vsako organizacijo, še posebej pa za vse storitvene dejavnosti. Končni izračun je preprost – če podjetje ali lekarna skrbi za razvoj talentov svojih zaposlenih, bodo ti prispevali k boljši učinkovitosti. Cilji organizacije morajo biti zato vedno usklajeni tudi z vodenjem človeških virov.

COVIRIAS že več kot desetletje skrbi za razvoj talentov v lekarnah in farmacevtiki.

Stopnje razvitosti organizacij so različne, vsaki organizaciji ali posamezniku zato pomagamo, da se počasi premakne stopničko višje.

Ogromno možnosti je pred nami

Področje upravljanja s človeškimi viri je zares široko. Organizacije za razvoj svojih talentov potrebujejo pomoč na različnih nivojih. Lotimo se lahko razvoja sistematike dela in organizacije ekipe, okrepimo lahko kompetence vodstvenih delavcev, pripomoremo k različnim kadrovskim načrtom za prihodnost, svetujemo pri nagrajevanju in motivaciji ali drugačnemu usklajevanju ekipe. Odločite se lahko za coaching, mentorstvo vodij ali določenih zaposlenih ali team building s celotno ekipo.

COVIRIAS poskrbi za razvoj vaših talentov

Zaslužili smo Feniks!

Za implementacijo vpeljevanja holističnega svetovanja v Lekarni Dobrova smo leta 2019 prejeli nagrado Feniks, ki jo podeljuje Združenje za management consulting Slovenije pri GZS – Zbornici poslovno storitvenih dejavnosti.

Skrbimo za karierni razvoj

Po izobraževanju sem okrepila zavedanje, kako pomembno je organizirano upravljanje s kadri in njihovimi kompetencami. Dobila sem veliko idej za prihodnje delo z mojo ekipo.

Meta Milovanovič, mag. farm., spec., koncesionarka Lekarne Dravlje

Sodelujemo z najbolj naprednimi

Vabljeni k branju prispevka v MQ reviji, Razvojna spirala slovenskih podjetij, katerega soavtorica je ustanoviteljica COVIRIAS academie, mag. Martina Puc.

Poiščimo najboljše sodelavce

Kadrovske rešitve zaposlovanje novih sodelavcev so različne. Najhitrejša pa je zagotovo uporaba ProfileXT© testiranja, ki omogoča vpogled v uspešnost in učinkovitost posameznika na delovnem mestu. Orodje je preizkušeno v več kot 100 državah po svetu, prilagojeno pa je posebej za slovenskega uporabnika. Rezultati so povedni na različne načine, saj predstavijo posameznikove najmočnejše lastnosti, na katerih podjetje ali lekarna lahko gradi.

Vplivajte na skupinsko dinamiko

Odnosi med posamezniki v lekarni močno vplivajo na vzdušje in klimo v lekarni. Vsak prihod ali odhod pomeni tudi veliko spremembo, ki jo lahko predvidite. Pri tem vam je lahko v izjemno pomoč PPI test. Test PPI omogoča pregled učinkovitosti posameznikov in vaše ekipe kot celote, kar je podlaga za izboljšanje medosebnih odnosov, povečevanje produktivnosti in zavzetosti, pa tudi osnova za grajenje učinkovitih timov.

Postanite boljši vodja

Značilno za povratno informacijo po metodi 360© je, da se vodja oceni sam, povratno informacijo pa dobi z oceno tako nadrejenih, podrejenih kot tudi kolegov na isti ravni. Z orodjem CheckPoint360© se ocenjuje s standardiziranim vprašalnikom 8 univerzalnih vodstvenih kompetenc in 18 vodstvenih veščin s kar 70 vedenjskimi postavkami. Vodja dobi na koncu izčrpno pisno poročilo in napotke, kako naj pripravi svoj razvojni načrt ter izboljša svoje vodstvene veščine. Z interpretacijo, ki mu jo poda certificiran svetovalec, bo spoznal, katera vedenja mora ohranjati, s katerimi prenehati, pa tudi katera je smiselno, da uvede v svoje vodenje.

Podlaga za planiranje izobraževanj

Lekarnarji za opravljanje svojega dela potrebujejo raznovrstne kompetence, ki zajemajo vse od znanj, veščin do stališč. Z Orodjem RKP Inštituta za raziskave in razvoj kakovosti si lahko pomagajo pri definiranju svojih obstoječih kompetenc. V orodje je zajeto prav vse, kar morajo obvladati lekarnarji na različnih delovnih mestih. Pregled specifičnih kompetenc lahko vsakemu posamezniku ali vodji ekipe pomaga pri planiranju izobraževanj in usmeritvi na nadaljnji karierni poti.

In še marsikaj

Podjetja in lekarne se na kadrovskem področju srečujejo s številnimi izzivi. Zgodi se, da je ekipa odlično strokovno podkovana, manjka pa komunikacijskih spretnosti. Morda pa le vodja potrebuje nekaj spodbude za boljšo organizacijo ekipe? Je potrebno najti dobrega naslednika direktorju? Je dela preveč in bo nujno najti okrepitve? Bi analizirali učinkovitost vaše ekipe? Morebiti sistem nagrajevanj potrebuje nadgradnjo?

Zunanji vpogled na kadrovsko situacijo posamezne organizacije lahko reši marsikatero zagato. V lekarnah in farmacevtiki smo s kadrovskimi projekti prisotni že desetletje, zato poznamo bistveno problematiko.

Verjeli ali ne, rešitve se pogosto skrivajo za vogalom.

Kako vam lahko pomagamo?

*Obvezna polja.

Bodi obveščen
Prijavite se na naše novičke in obveščali vas bomo o novostih in dogodkih COVIRIAS academie.