Blog
Sep 08

Pogledi slovenskih lekarnarjev, 1. del

Pogledi magistre Colja

Majda Colja, mag. farm., je lekarniška farmacevtka, zaposlena kot svetovalka v ljubljanski Lekarni Dravlje in prejemnica posebnega priznanja Holistična svetovalka leta 2020. Kot redna udeleženka COVIRIAS izobraževanj nam je zaupala nekaj iskrivih misli o izobraževanju tako s strokovnega kot osebnega vidika.

Majda Colja, mag. farm.

Kako pomembno je izobraževanje pri vašem delu?

Izobraževanje je na našem področju zelo pomembno. Znanost namreč teče naprej, pri tem ji moramo slediti, ne pa stagnirati. Tudi z vidika osebnega razvoja je za lekarniškega farmacevta izjemnega pomena stalno izobraževanje, saj tako posameznik pridobiva različne kompetence in znanje, na podlagi katerih lahko osebnostno raste.

Sami se veliko izobražujete na različnih področjih. Kakšen ritem izobraževanja se vam zdi najbolj optimalen?

Da ostaneš v pravem tempu in ohraniš strokovno kondicijo, se mi zdi pomembno udeležiti vsaj enega izobraževanja mesečno. Ni potrebno, da je vedno obsežno in zahtevno, lahko je tudi krajše. Pomembno je ostati na tekočem z vsemi strokovnimi dognanji, prav tako pa tudi krepiti druge veščine, npr. svetovalne kompetence.

Katero na novo pridobljeno znanje ste nazadnje prenesli iz COVIRIAS izobraževanja v prakso?

To je bilo zagotovo znanje, osvojeno v e-izobraževanju Vpliv lekarnarja na komplianco, ki sem ga letos predelala že drugič. Ljudje smo narejeni tako, da radi pozabljamo. Vsakič znova odkrijem, kako pomembno je, da so navodila za zdravljenje s strani lekarniškega farmacevta podana tako, da jih pacient dobro razume. To je namreč naše bistveno delo – ugotoviti, kako informacije prilagoditi na način, da bodo človeku pred pultom kar se da razumljive.

Bodi obveščen
Prijavite se na naše novičke in obveščali vas bomo o novostih in dogodkih COVIRIAS academie.