Kdo je med češnjevimi ambasadorji 2024?

Na letošnjem Češnjevem simpoziju Harmonija prehranskih dopolnil, ki bo potekalo že 9. leto zapored, boste lahko prisluhnili češnjevim ambasadorjem, ki za vas pripravljajo zanimive in uporabne teme s področja prehranskih dopolnil.

Martina Puc

Magistra farmacije, magistrica farmacevtskih znanosti, specialistka iz preizkušanja zdravil in magistrica managementa se že 30 let profesionalno ukvarja s prehranskimi dopolnili. Je avtorica sistema P3 Professional©, raziskovalka in strokovnjakinja za prehranska dopolnila, pobudnica vzpostavitve sistema nutrivigilance v Sloveniji, poznavalka trga, ki prepoznava trende, še preden se ti uveljavijo.

Martina je ustanovna članica in prva predsednica Združenja za prehranska dopolnila na GZS.

Predvsem je Martina sistematična diseminatorka znanj in drugih kompetenc o prehranskih dopolnilih.


Mojca Korošec

Mojca Korošec, doktorica znanosti s področja živilstva, je izredna profesorica Prehrane na Biotehniški fakulteti UL. Kot nosilka predmeta Senzorična analiza in sonosilka predmetov Senzorične metode ter Načrtovanje prehrane in izvajalka predavanj in vaj pri predmetu Kakovost živil in zakonodaja sodeluje pri izobraževanju mladih strokovnjakov, obenem pa še vedno tudi sama raziskuje. Njena bibliografijatakoobsega prek 400 enot in je recenzentka pri številnih mednarodnih znanstvenih revijah. Je predsednica Strokovne komisije za presojo specifikacij za kmetijske pridelke in živila iz shem kakovosti s področja medu; članica Slovenskega prehranskega društva, Strokovnega združenja nutricionistov in dietetikov Slovenije; članica Delovne skupine za ukrepe v čebelarstvu in strokovne komisije na področju zakonodaje s področja uporabe pridevnikov pri označevanju živil ter članica SIST/TC KŽP Kmetijski pridelki in živilski proizvodi. Deluje v delovni skupini za razvoj regionalne baze podatkov o sestavi živil Zahodnega Balkana CAPNUTRA in je pkontaktna oseba za slovensko bazo.  Poleg tega je tudi Predsednica Nacionalnega stičišča za senzorične raziskave živil SRIP HRANA; članica mednarodne komisije za med IHC, Italijanskega registra strokovnih preskuševalcev medu (Albo Nazionale degli Esperti in Analisi Sensoriale del Miele) ter nacionalnih in mednarodnih panelov za senzorično analizo živil. Je Vodja laboratorija za Vrednotenje živil in namestnica Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil.


Irma-Hermina Klemenc

Irma Hermina Klemenc je magistra farmacije, ki deluje v Lekarni Dravlje kot holistična svetovalka in Vodja skupine prehranskih dopolnil. Med drugim to pomeni, da postavlja kriterije za izbor prehranskih dopolnil v ponudbi ter skrbi za objektivne kompetence vseh zaposlenih o teh izdelkih.

Irma je vabljena predavateljica na številnih P3 Professional večerih ter asistenkta magistre Puc v P3 Professional Šoli o prehranskih dopolnilih. Je tudi redna avtorica na konferencah o Holističnem lekarništvu in članica Etične komisije na Lekarniški zbornici Slovenije, saj se zaveda odgovornosti lekarniških farmacevtov.


Meta Zgonc

Meta Zgonc je komunikologinja in dolgoletna upravljavka znamke P3 Professional©. Z več kot desetletjem aktivnega spremljanja trga prehranskih dopolnil v okviru sistema P3 Professional© je pridobila izjemen vpogled v dinamiko in trende tega sektorja. Sodeluje pri raziskavah na področju prehranskih dopolnil na Inštitutu za raziskave in razvoj kakovosti. Kot avtorica strokovnih prispevkov in facilitatorka je znana po svoji sposobnosti jasnega in relevantnega prenašanja kompleksnih informacij na zadevno publiko. Kot redna predavateljica na Češnjevem simpoziju je postala prepoznaven glas na področju prehranskih dopolnil pri nas.


Matija Centrih

Magister Centrih je koncesionar Lekarne Dobrova z izjemno bogatimi izkušnjami na različnih področjih lekarništva in farmacevtike. Aktiven je kot predsednik Združenja zasebnih lekarnarjev in predsednik Sekcije koncesionarjev ter sodeluje v različnih delovnih telesih LZS. Kot lekarnar vedno zasleduje cilj pomagati ljudem, da izboljšajo svoje zdravstveno stanje. Cilj holističnega pristopa v lekarništvu ima pred očmi tudi pri delu s prehranskimi dopolnili, zato temeljito prouči vsak izdelek, ki ga sam oziroma njegova strokovna ekipa svetuje obiskovalcem Lekarne Dobrova.


Dr. Barbara Hrovatin, dr.med.

Vsestranske zdravnice z izrednim posluhom za predajanje znanj in spoznanj o zdravju, ki se je izobraževala na univerzah Harvard, McGill, Columbia in Arizona ter na Inštitutu Karolinska v Stockholmu, potem ko je poleg medicine na UL zaključila še študij tradicionalne kitajske medicine, se marsikdo spomni kot vodje razvoja in medicinsko-informativne službe v slovenskem farmacevtskem podjetju. V hitrem razvoju področja prehranskih dopolnil in naravnih zdravil je orala ledino z zasnovo in vodenjem posvetovalnice v stiku z bolniki in svojci kot tudi z zdravstvenimi delavci. Svoje dolgoletno raziskovanje je kronala z doktoratom iz medicinske antropologije »Razumevanja celostnega zdravljenja v biomedicini – razmišljanja zdravnikov-učiteljev« (Družbenomedicinski inštitut, ZRC SAZU, 2023). 


Bodi obveščen
Prijavite se na naše novičke in obveščali vas bomo o novostih in dogodkih COVIRIAS academie.