Publikacije založbe COVIRIAS

Redno izdajamo publikacije o najnovejših dognanjih ter analize s področja lekarništva.

P3 PRO kategorizacija zdravstvenih trditev

Odobrene zdravstvene trditve so kategorizirane glede na glavne sestavine po sistemu P3, zato so bolj pregledne in lahko služijo kot pomoč pri svetovanju zdravstvenih delavcev.


Community Pharmacy & Advertising

Poznamo več vrst oglaševanja o in v lekarnah, o čemer pišemo v e-publikaciji Community Pharmacy & Advertising.

Publikacija je v angleškem jeziku.


Quality Management in Community Pharmacy

Lekarne lahko kakovost dosežejo na različne načine. V publikaciji Quality Management in Community Pharmacy razkrivamo, kako.

Publikacija je v angleškem jeziku.


Alge kot glavna sestavina prehranskih dopolnil

Tako za potrošnika prehranskih dopolnil kot za raziskovalce teh izdelkov na trgu je pomembno, da so sestavine in količine prehranskih dopolnil jasno in nedvoumno opredeljene. V publikaciji  Alge kot glavna sestavina prehranskih dopolnil smo opredelili vlogo alg v prehrani in prehranskih dopolnilih.

 

Publikacija je nastala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2016/2017, v katerem smo sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Institutom Jožef Stefan in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad.


Atributi lekarništva

Izdali smo e-publikacijo Atributi lekarništva. Na dejavnost lekarništva vpliva njena umestitev v družbo, gospodarstvo in javno službo. Kako se dejavnost razvija, je močno odvisno od financiranja, in sicer ne samo od obsega, ampak tudi od tega, kaj se nagrajuje. Tako na nas močno vpliva oblikovanje cen zdravil, pa tudi razvoj celotnega trga izdelkov in storitev za zdravje. Razumevanje dodane vrednosti naših storitev in njeno priznavanje v bodoče bo pod vplivom opredelitve minimalne kakovosti in normativov naše dejavnosti. 

Publikacija vsebuje naslednja poglavja: 

  • Vloga lekarn v verigah vrednosti
  • Normativi v lekarništvu
  • Opredelitev delovnih mest v lekarništvu
  • Blagovne znamke v lekarništvu


Konoplja na krožniku: Nekateri drugi pogledi

Izdali smo tiskano publikacijo Konoplja na krožniku: Nekateri drugi pogledi, v kateri smo obravnavali sledeče teme:

  • Pogled na varnost uporabe konoplje v živilih in prehranskih dopolnilih
  • Obleke konoplje
  • Pogled na maloprodajne cene prehranskih dopolnil s konopljo na slovenskem trgu

Publikacija v tem natisu ni več na voljo.


Holistična lekarna - Deklaracija o temeljnih načelih holistične lekarne

V delu Holistična lekarna - Deklaracija o temeljnih načelih holistične lekarne, avtorice Martine Puc, je predstavljena deklaracija nadstandardne lekarne in lekarnarjev, ki povzema osnovna načela koncepta holistične lekarne. Deklaracija omogoča razvoj posamezni lekarni, pa tudi oseben in strokoven razvoj vsakega zaposlenega s kopico spodbud in izzivov. Publikacijo lahko naročite s klikom na spodnji gumb!


Propolis v prehranskih dopolnilih

Propolis je prepoznavno živilo na slovenskem trgu, pogosto pa se pojavlja tudi kot sestavina prehranskih dopolnil. Ker propolis ni običajno živilo, mora potrošnik poznati in razumeti njegove lastnosti. E-publikacija Propolis v prehranskih dopolnilih zato opredeljuje osnovne značilnosti propolisa, njegovo uporabnost v prehrani, vsebnost hranil in pridobivanje.


Publikacija je nastala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2017/2018, v katerem smo sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad.


Maščobne kisline in olja kot glavna sestavina prehranskih dopolnil

Maščobe in maščobne kisline imajo pomembno vlogo v naši prehrani. Pogosto se pojavljajo tudi kot sestavina prehranskih dopolnil. Publikacija opredeljuje njihov pomen, sestavo, način pridobivanja in vlogo v prehranskih dopolnilih na slovenskem trgu.


Publikacija je nastala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2017/2018, v katerem smo sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad.


Cvetni prah kot glavna sestavina prehranskih dopolnil

V Sloveniji zelo dobro poznan cvetni prah se pogosto pojavlja tudi kot sestavina prehranskih dopolnil.  E-publikacija Cvetni prah kot glavna sestavina prehranskih dopolnil opredeljuje pomen in hranilno vrednost cvetnega prahu.


Publikacija je nastala v okviru projekta Po kreativni poti do znanja 2016/2017, v katerem smo sodelovali skupaj z Biotehniško fakulteto in Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani ter Institutom »Jožefa Stefana« in ki so ga sofinancirali Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS ter Evropski socialni sklad.