Kdo in kaj je COVIRIAS?

COVIRIAS je okolje, kjer ljudje sklepajo nova poznanstva, se družijo, iščejo znanje in informacije, kjer se vzpostavljajo novi trendi in mnenja.

Beseda izvira iz starorimske besede »curia«. V zgodnjem obdobju Rimljanov je izraz curia predstavljal ljudstvo, kasneje pa se je pomen spremnil in odražal kraj, kjer so se ljudje srečevali in razpravljali o trenutnih dogodkih. Klasična latinščina besedo curia razume kot kraj srečanja, mestno hišo ali sodišče. A kako je to ime povezano z imenom COVIRIAS?

Nekateri viri domnevajo, da je izraz curia nastal iz starolatinske besede covirium, ki naj bi odražala pripadnost človeku. Iz besede covirium smo izpeljali besedo COVIRIAS, ki predstavlja prostor, kjer se srečujejo lekarnarji in drugi poznavalci lekarniške stroke oz. tisti, ki z njo sodelujejo. Prostor, kjer širimo, ne zgolj informacije, temveč tudi ideje in znanje za razvoj ter dobrobit kakovostnega lekarništva. Radi se povezujemo z vsemi, ki želijo v tem prostoru delati bolje za ljudi.

Na temo lekarništva in farmacevtike organiziramo in izvajamo predavanja, delavnice, strokovna usposabljanja, poslovno svetovanje in izobraževanje prek e-platforme COVIRIAS academia.

Kontaktirajte nas