Dobrodošli pri COVIRIAS!

Welcome to COVIRIAS!


Ko sem izbirala ime za spletni prostor, ki ste ga pravkar obiskali, sem razmišljala o pojmih, ki simbolizirajo prostor srečevanj. Zanimal me je skupni imenovalec za okolja, kjer ljudje sklepajo nova poznanstva, se družijo, iščejo znanje in informacije, kjer se vzpostavljajo novi trendi in mnenja. 

Na isti imenovalec vse skupaj postavlja starorimski »curia«. V zgodnjem obdobju Rimljanov je izraz curia predstavljal ljudstvo, kasneje pa se je pomen spremnil in odražal kraj, kjer so se ljudje srečevali in razpravljali o trenutnih dogodkih. Klasična latinščina besedo curia razume kot kraj srečanja, mestno hišo ali sodišče. A kako je to ime povezano z imenom COVIRIAS? 

Nekateri viri domnevajo, da je izraz curia nastal iz starolatinske besede covirium, ki naj bi odražala pripadnost človeku. COVIRIAS zato predstavlja prostor, kjer se srečujejo ljudje, natančneje lekarnarji in drugi poznavalci lekarniške stroke oz. tisti, ki z njo sodelujejo. Prostor, kjer širimo, ne zgolj informacije, temveč tudi ideje in znanje za razvoj ter dobrobit kakovostnega lekarništva. Radi se povezujemo z vsemi, ki želijo v tem prostoru delati bolje za ljudi.

 

Martina Puc,

vodja ekipe COVIRIAS